Kodlama

Çocuklar İçin Kodlama Araçları Nelerdir? #2

Kodlama ve Robotik Kodlama eğitimlerinde çocuklarımıza kodlama mantığını öğretmek için çeşitli Web 2.0 araçları ve bazı Blok Kodlama yazılımları kullanıyoruz. Şimdi bunları sırasıyla inceleyelim;

Blockly Games

Google tarafından geliştirilmiş Blok Kodlama Web 2.0 aracıdır. Programlamayı öğreten bir dizi eğitici oyundan oluşur. Daha önceden bilgisayar programlama deneyimi olmayan çocuklar için tasarlanmıştır. Çocuklar için başlangıç olarak bu uygulamayı seçmemizdeki amaç, öğrenciler bu oyunları tamamladıkları zaman blok kodlama yazılımına hazırlık olması ve klasik metin tabanlı kodlamaya hazırlık içindir. Oyunlar, oyuncunun hızını kendi ayarlayabileceği ve kendi kendine öğrenebileceği şekilde tasarlanmıştır.

https://blockly-games.appspot.com/ adresi kullanılarak açılan Google Blockly sayfasının sağ üst köşesinden dil tercihi yapılarak Türkçe sayfaya ulaşılır.

 

Blockly Games English
Blockly Games English
Veya EBA bağlantısı kullanılarak http://kod.eba.gov.tr/tr/index.html
Blockly Games
Blockly Games

Google Blockly sayfasının Türkçe sayfasına ulaşılır.

Google Blockly Bulmaca

İlk oyunumuz olan “Bulmaca” seçeneği tıklanınca ekrana yönergelerle oyuncuyu (genç programcımızı) yönlendirecek görüntüler gelir. Görüldüğü gibi blok kodlama adını verdiğimiz bu yöntemde lego adı verilen oyuncaklar gibi kodlar alt alta dizilerek birer yığın oluşturduğumuz görülecektir.

“Bulmaca” seçeneğinde görsellerle güçlendirilmiş bir eşleştirme oyunu yer almaktadır.

Blockly Games Bulmaca
Blockly Games Bulmaca

Blokları Fare işaretçisi ile sürükle bırak yöntemiyle eşleştirdikten sonra;

Blockly Games Yanıt
Blockly Games Yanıt

“Yanıtları Kontrol Et” düğmesi tıklanır.

Blockly Games Sonuç
Blockly Games Sonuç

Böylece ilk kodlama deneyimimizi başarıyla tamamlayarak Blockly Games’ in ikinci aşamasına yani “Labirent” oyununa geçebiliriz. Bu arada geçilen aşamalar sayfa tarafından kaydedilir. Tekrar baştan başlama isterseniz;

Bulmaca Başlangıç
Bulmaca Başlangıç

Sayfamızın sol alt kısmındaki “Verileri temizle” bağlantısını tıklamanız gerekir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu